Werkgroep Heemkundebibliotheek

De werkgroep Heemkundebibliotheek bestaat uit: Jo Beeren, Elly van Roij-Ortan, Jos Silvrants en An Simons.  Aanspreekpunt: Elly van Roij-Ortan elly.ortan@gmail.com

De werkgroep heeft zich tot doel gesteld de boeken en tijdschriften in bezit van de heemkundevereniging OOS NAER te inventariseren, te ordenen en te digitaliseren in een databestand waarbij het makkelijk moet zijn een overzicht te verkrijgen van het aanwezige materiaal en dat dit eenvoudig doorzoekbaar moet zijn. Tevens onderhoudt en beheert de werkgroep het boeken- en tijdschriftenbestand.

In het najaar van 2017 is een begin gemaakt met het ordenen, catalogiseren en digitaliseren van de bibliotheek waarbij alle boeken en tijdschriften, in bezit van de heemkundevereniging, in een databestand zijn geplaatst. Alle belangrijke gegevens worden per boek ingebracht, inclusief een foto van de voorkant van het boek of tijdschrift. Er is een overzichtelijke indeling gemaakt waarbij elk item een uniek categorie- en volgnummer heeft. De inventaris van de bibliotheek is benaderbaar via de website en doorzoekbaar via trefwoorden. Ga hiervoor naar 'Media' gevolgd door 'Boekencollectie'.