Rondleidingen

Het doel van OOS NAER is om het dorp Neer met zijn bijzonderheden en monumenten aan het publiek te tonen in de breedste zin van het woord. Dit is mogelijk door in groepsverband, families, vriendenclubs, verenigingen en bedrijven, deel te nemen aan een rondleiding door het dorp.

Een aantal personen hebben onder deskundige leiding een route uitgestippeld en geoefend om te komen tot een volwaardige presentatie en zich de titel van gids te mogen aanmeten. Deze personen zijn Jo Beeren, Jo Kuijpers, Pierre Kuijpers, Jaen Driessen, Tjeu Scheepers en Hans Mingers.

De rondleiding met als thema 'Neer en het water' voert door en om de dorpskern, met steeds weer terugkerend het water in goede en minder goede tijden. Het start- en eindpunt van de wandeling is bij de heemkamer aan de Hoogstraat, maar kan in overleg worden aangepast naar de wens van de groep. Tijdens de rondleiding wandelt men over het Kerkplein naar de Friedesse Molen, via het Eiland over de Bypass naar de brouwerij De Lindeboom en weer terug naar het startpunt. Onderweg zal men kennis kunnen nemen van de geschiedenis en het heden met vele weetjes en anekdotes, zodat de duur van de wandeling 1,5 a 2 uur geen moment zal vervelen.

Naast bovenstaande rondleiding is er ook een fiets/wandelroute te boeken die vooral bezienswaardigheden buiten de kern Neer zal aan doen. Tevens zijn aanpassingen en speciale wensen bespreekbaar.

 

Voor info en reservering klik op 'RONDLEIDINGEN'