Jaarvergadering met aansluitend "van ploeg tot ploegendienst"

Woensdag 27 maart houden we onze jaarlijkse ledenvergadering in gemeenschapshuis D'n Haammaeker Hoogstraat 2, aanvang 20.00 uur. Op de agenda de gebruikelijke onderwerpen zoals het jaarverslag van de secretaris inclusief beeldmateriaal, het financieel jaarverslag van de penningmeester en de bestuursverkiezing.

Na de pauze toont Patrick van Hooft een diapresentatie over het arbeidzaamleven na de oorlog met als thema "van ploeg tot ploegendienst".

Door de mechanisatie in de landbouw na de Tweede Wereldoorlog dreigden in de regio Helden veel boerenzonen zonder werk te komen zitten. De gemeente startte daarom een actief industrialisatiebeleid. Vanaf eind jaren vijftig  vestigden zich steeds meer fabrieken in Panningen (zoals Philips, Haton, SIF) en even later ook in Beringe (Neduco). De industrialisatie zorgde ook voor de modernisering van het winkelcentrum van Panningen en voor de komst van tal van voorzieningen voor de hele regio (zoals de LTS en het Bouwens)

Patrick van ’t Hooft (*1961) heeft een achtergrond in de journalistiek en het onderwijs. Hij was jarenlang (hoofd)redacteur van De Moennik, het tijdschrift van Heemkundevereniging Helden. 

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Naers Laesplenkske

Het 'Naers Laesplenkske' is nog voorradig en er kan één gratis exemplaar afgehaald worden door leden van OOS NAER in de Heemkamer op woensdagmiddag van 14 tot 17 uur. Mocht u er meer wensen dan kosten ze €2,- per stuk net zoals voor niet-leden. Ben...
Meer nieuws berichten