Paaswandeling 2 april 2018

Paasmaandag 2 april werd een gratis rondleiding gehouden door heemkundevereniging OOS NAER onder deskundige leiding van Hans Mingers.

De weergoden hadden het goed voor met de deelnemers, het was wel een beetjes fris maar het bleef droog. Er hadden zich een twintigtal deelnemers verzameld bij de heemkamer en om 14 uur werd de rondleiding gestart. Via sportzaal de Kwiebus, gemeenschapshuis de Haammaeker naar de St. Martinus kerk die ditmaal in verband met de renovatie ook van binnen werd bezocht. Hierna langs het oud gemeentehuis via de Bergerpoort en het molenaarshuis, dat wordt opgeknapt, naar de Friedesse molen. Toen de Neerbeek overgestoken op weg naar het Eiland, Antonius kapel, de bypass en de Hammermolen waar we, bij toeval, van bewoonster Lotje Bouwman de mogelijkheid kregen om even binnen te wippen. Verder naar brouwerij de Lindeboom en via de Engelmanstraat langs het schepenhuis via het paadje omhoog naar het kerhof en omlaag het Kwirdal in. De pony in de wei van Kuijpers had ditmaal geen geit op zijn rug maar een kauw die haren aan het verzamelen was voor zijn nest. Teruggekomen bij de heemkamer hield Hans nog een warm pleidooi voor OOS NAER en kreeg hij een applaus als dank voor zijn inzet.

Heeft u ook belangstelling? Een rondleiding voor familie, vereniging of reünie is een prima idee. Meld je aan via deze site.

Zie de foto's beneden voor een reportage van de rondleiding.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Rectificatie !

Beste leden, in de nieuwsbrief die u ontvangen heeft bij het periodiek nummer 79 is per abuis 19.00 uur genoemd als begintijd van de jaarvergadering op woensdag 27 maart, dit moet zijn 19.30 uur. Excuses hiervoor.
Meer nieuws berichten