Rondleidingen

Deze werkgroep onderscheidt zich van de andere werkgroepen.

Het doel is om het dorp Neer met zijn bijzonderheden en monumenten aan het publiek te tonen in de breedste zin van het woord. Dit is mogelijk door in groepsverband, families, vriendenclubs en verenigingen, deel te nemen aan een rondleiding door het dorp.

Een vijftal personen hebben onder leiding van Frans Geerlings uit Beesel een aantal maanden een route uitgestippeld en geoefend om te komen tot een volwaardige presentatie en zich de titel van gids te mogen aanmeten. Deze personen zijn Jo Beeren, Jo Kuijpers, Pierre Kuijpers, Jaen Driessen en Hans Mingers.

De rondleiding met als thema "Neer en het water" voert door en om de dorpskern, met steeds weer terugkerend het water in goede en minder goede tijden. Het start- en eindpunt van de wandeling is bij de heemkamer aan de Hoogstraat, maar kan in overleg worden aangepast naar de wens van de groep. Tijdens de rondleiding wandelt men over het Kerkplein naar de Friedesse Molen, via het Eiland over de Bypass naar de brouwerij De Lindeboom en weer terug naar het startpunt. Onderweg zal men kennis kunnen nemen van de geschiedenis en het heden met vele weetjes en anekdotes, zodat de duur van de wandeling 1,5 a 2 uur geen moment zal vervelen.

Voor info en reservering klik op 'RONDLEIDINGEN'

 

Reünie 6e klas 1962/63 meisjesschool St.Jozef Neer

Omdat wij (meisjes-school  / lichting 1950-1951) het afgelopen jaar allen 65 jaar zijn geworden, hebben wij  op zaterdag  5 november 2016 een reünie gehouden.  Bij deze gelegenheid  hebben de heren  Jo Kuijpers en Hans Mingers  van de Heemkundevereniging “OOS NAER”  ons een rondleiding gegeven door de kern van Neer.  Niet alleen de “buitendorpse” klasgenoten,  maar ook de echte Naerse waren hierover erg enthousiast.  Mede door de manier van vertellen, de anekdotes en het getoonde fotomateriaal  werd de aandacht gevestigd op zaken en plaatsen, waar je dagelijks  aan voorbij loopt. Bedankt!