Deelnemers gezocht voor onderzoek Limburgs dialect

Hallo,

Afgelopen september ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek aan de universiteit van Tilburg. Onder begeleiding van Ad Backus werk ik daar aan een proefschrift over variatie in en verandering van het Limburgs dialect. Sinds deze week staat ons eerste onderzoek online, en ik zou het heel fijn vinden als je hieraan mee zou willen doen!

Het is een online onderzoek, dat je invult op een laptop of pc (geen mobiel of tablet). Het duurt in totaal ongeveer 30 minuten, maar je mag tussendoor zoveel pauzeren als je wilt. Het bestaat uit drie delen:

  • Eerst ga je wat plaatjes beschrijven (hier maak je binnen de vragenlijst zelf audio-opnames van, er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dat doet)
  • Daarna ga je wat zinnen vertalen van het Nederlands naar het Limburgs
  • Tot slot krijg je een vragenlijst over je achtergrond (o.a. hoe vaak en wanneer gebruik je Limburgs, en hoe denk je over bepaalde dingen)

We zijn op zoek naar minstens 200 deelnemers, dus we hebben er nog wel wat te gaan! Als je mee zou willen doen, zouden we daar dus ontzettend mee geholpen zijn. Daarnaast kun je met je deelname ook een VVV-cadeaubon van 15 euro winnen.

Er zijn geen eisen aan wie er mee mag doen (behalve praktische randvoorwaarden zoals dat je een werkende computer moet hebben J). Leeftijd, woonplaats, dialectsoort, dialectmengelingen, of je dialect van huis uit hebt meegekregen of juist niet, maakt allemaal niks uit: iedereen mag meedoen.

Deelnemen kan via www.tiu.nu/limburgs.

Het doorsturen van deze e-mail, naar mensen van wie je denkt dat ze interesse hebben, wordt ook zeer gewaardeerd.

Bij vragen of opmerkingen mag je mij ook altijd mailen: j.piepers@tilburguniversity.edu. Spreek je liever mijn begeleider? Mag ook: a.m.backus@tilburguniversity.edu.

Alvast heel erg bedankt!

Groetjes,

Joske Piepers

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Ommetje Kinkhoven door OOS NAER

Het Ommetje Kinkhoven is het resultaat van een prijsvraag, georganiseerd door het IKL in 2010-2011. Opzet was het bevorderen van korte wandelingen door het buitengebied nabij woonkernen. Met recht kan worden gesproken van een interessante wandelroute...
Lees verder »
Lees verder »

Correctie gezinsoverzichten.

In de laatste update van de gezinsoverzichten per 7 mei 2020 zijn enkele foutjes in geslopen. Deze zijn gecorrigeerd en de datum van de update is nu 23-06-2020 waarop ook onderstaande gegevens zijn gebaseerd. 77.024 gezinsoverzichten  In totaal...
Lees verder »
Lees verder »

Update gezinsoverzichten (7 mei 2020)

De gezinsoverzichten zijn weer van een update voorzien met als peildatum 7 mei 2020. De vermelde persoonsgegevens zijn hoofdzakelijk afkomstig van de registers van de burgerlijke stand van de twaalf vroegere gemeenten van Leudal. Van Neer zijn tevens...
Lees verder »
Lees verder »

Al aan vaderdag gedacht?

Heemkunde OOS NAER denkt met u mee. Een exclusief cadeau voor vaderdag zou kunnen zijn: een mooi boek over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. Een boek over de evacuatie en bevrijding van Neer met als titel 'Neer bevrijd ... de ellende...
Meer nieuws berichten