Gluren bij de buren in Ell dinsdag 16 juli 2024

Ell is de tweede plaats deze zomer als locatie voor Gluren bij de buren in 2024. Ell bestond al in de 13de eeuw en is ontstaan tussen het dal van de Tungelroyse beek en de heidevennen in de buurt. Het bestond vooral uit boerenbevolking die hun producten leverden aan de abdis van Thorn. Rond 1725 lagen er ongeveer 30 boerderijtjes waarbij het aantal in de 19de eeuw snel steeg door ontginning van de heidegronden. De groei van de boerenbedrijven zette zich voort tot ongeveer 1950 en namen daarna door mechanisatie en ruilverkaveling af tot op heden zo'n 15 overgebleven agragische bedrijven.

Aanvang van Gluren is om 19 uur in de kerk van Sint-Antonius Abt in Ell, Niesstraat 1 6011RB. Parkeergelegenheid is er op het plein bij de kerk en de straten rondom. Vanuit Neer vertrekken we met gezamenlijk vervoer vanaf de heemkamer om 18.15 uur.

Nog volgende plaatsen zijn: Roosteren dinsdag 30 juli 2024, Dorne (B) dinsdag 6 augustus, Bree (B) dinsdag 20 augustus en als laatste Nederweert-Eind op dinsdag 27 augustus.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Uitverkocht!

Het boek 'Wanjelendj door de Steeg' is uitverkocht. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar niet voor iedereen, daarom zal er een herdruk volgen bij voldoende belangstelling. Mocht u nog een boek willen bestellen geef dit door via het e-mailadres…
Lees verder »
Lees verder »

OOS NAER nummer 99 uitgebracht

Vandaag donderdag 14 maart is OOS NAER nummer 99 uitgebracht en bezorgd bij haar leden. Het nummer bevat weer een scala aan artikelen waarbij een belangerijk deel terugkijkt op heuglijke gebeurtenissen van de afgelopen tijd. De eerste bladzijde…
Meer nieuws berichten