Woensdagmiddag kreeg OOS NAER bezoek uit Canada

Op woensdagmiddag 8 november kreeg OOS NAER bezoek uit Canada.

Kitty Stack-van Roij, inmiddels 78 jaar en Riet van Mierlo waarbij ze in Geldrop logeert, bezochten de heemkamer waar ze warm werden ontvangen.

Kitty is in Neer geboren en in de vijftiger jaren geëmigreerd met haar vader Wim van Roij (van de Klompemaeker) en moeder Maria van Stephoudt. Met enige regelmaat komt ze op bezoek in Nederland en dan komt ze natuurlijk ook naar Neer waar ze dan weer eens "Naers kan kalle" en oud klasgenootjes treft.

Een leuke anekdote die ze vertelde was dat ze helemaal niet graag naar Canada wilde gaan maar geen andere keus had. In Canada aangekomen stopte ze uit protest met eten als veertien jarige. Haar vader dacht dat ze ziek was en ging met haar naar de dokter. Het Engels waren ze in die begintijd nog niet zo machtig en toen Kitty met haar vader bij de dokter kwam bleek dit wel een arts te zijn maar dan een voor dieren, een veearts dus. Die verwees hun toen maar naar een huisarts en mompelde "These stupid Dutchmen".

Zie beneden voor enkele foto's.

 

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Gluren bij de Buren te Grevenbicht

Na het bezoek aan Maasbracht staat weer de volgende "Gluren bij de Buren" op de agenda. Dinsdag 17 juli is het de beurt aan Grevenbicht aan de Maas. Wie Grevenbicht zegt, zegt ook Papenhoven. Alleen een gids uit het dorp kan ons vertellen waar de...
Lees verder »
Lees verder »

Update gezinsoverzichten 8 mei 2018

Er is vanaf vandaag een update doorgevoerd van de gezinsoverzichten met als peildatum 8 mei 2018. De in de gezinsoverzichten vermelde persoonsgegevens zijn hoofdzakelijk afkomstig van de registers van de burgerlijke stand van de twaalf vroegere...
Meer nieuws berichten