Uitstapje 'Eynderhoof' OOS NAER 29 september 2019

Op zondag 29 september vond het jaarlijkse uitstapje van OOS NAER plaats. Er werd verzameld op de parkeeplaats aan de Steeg bij de afvalcontainers waar om ruim 13.30 uur het gaspedaal werd ingetrapt door de chauffeur van de bus van Ruudje Gielen. Ongeveer een half uur later werd Eynderhoof bereikt en werd er uitgestapt in de motregen. Eenmaal binnen de poorten verspreidden de deelnemers zich over de verschillende gebouwen waar oude beroepen werden uitgebeeld. Te zien waren onder andere mandenvlechters en verschillende soorten wilgentenen, een schapenkooi met schoenmakerij, maalderij voor het malen van allerlei granen, pottenbakkerij, verschillende soorten rijtuigen, houtsnijwerk en klompenmakers, smederij en timmerwerkplaats, zagerij, stroopmakerij, drukkerij, bijenhal en bakhuis. Tenslotte werd men in de museumboerderij getrakteerd op koffie met vlaai. Indien gewenst kon men nog een rondje maken en vanalles proeven, uitproberen of een praatje maken met de ambachtslieden (lees vrijwilligers). Al met al een vermakelijke middag. Zie beneden voor een foto-impressie.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

OPROEP !

Beste bezoekers van de website van OOS NAER, wij willen het decembernummer van OOS NAER uitgeven met als thema de evacuatie en bevrijding van Neer in het jaar 1944-1945 naar aanleiding van de 75-jarige bevrijding. We zijn op zoek naar mensen die...
Lees verder »
Lees verder »

Rectificatie !

Beste leden, in de nieuwsbrief die u ontvangen heeft bij het periodiek nummer 79 is per abuis 19.00 uur genoemd als begintijd van de jaarvergadering op woensdag 27 maart, dit moet zijn 19.30 uur. Excuses hiervoor.
Meer nieuws berichten