Septembernummer (77) van OOS NAER verschenen

Nummer 77 van OOS NAER is vandaag verschenen en wordt thuisbezorgd bij de leden.

Dit nummer is een beetje in het teken van het EST 2018 hetgeen men kan zien aan de voorpagina, de vlaggen die wapperen na de opening op pagina 1 en in het binnenkatern een fotocollage van dit grandioze evenement.

Het nummer begint zoals gebruikelijk met "Asj d'r èns wiltj loestere" inclusief de inhoudsopgave en wordt vervolgd door de doorlopende serie "Vroeger en nu". Hierna een artikel uit de pen van Bep Korten-Van Dijk over haar vader "kapper Pierre van Dijk" gevolgd door de serie "Bruiloften" waar Pierre van Dijk weer een van de hoofdrolspelers is. Hierna een artikel over de coloradokever van Jo Beeren en Stan van Roij en dan met name de bestrijding in 1948 in Neer. Vervolgens vier kleurrijke pagina's met een collage over het EST 2018 dat in Neer werd gehouden en goed in de smaak is gevallen. Dan deel 2 van transcripties van aktes uit het schepenbankarchief van Neer, waarin Mat van Roij  de erfenis van meester Willem Stueten (1639) beschrijft en toelicht. 2018 is het jaar van het verzet en daarom neemt Tjeu Hermans u mee naar de tijd dat in Neer de tweede wereldoorlog (1940-1945) woedde en doet dit aan de hand van een verhaal van schrijver J. W. Hofwijk (pseudoniem voor Willy Kint) gevolgd door het laatste artikel van dit nummer van Geert Lenders en Tjeu Hermans op basis van een foto van onderduikers in de Goot dat naadloos aansluit bij het vorige artikel. Wilt u het liedje van de Knapenzengers dat ze gemaakt hebben over kapper Van Dijk beluisteren dan kunt u HIER klikken.

Een lidmaatschap van OOS NAER kost €20 per jaar, waarbij u vier nummers ontvangt. Klik voor een opgave als lid HIER. Losse nummers zijn verkrijgbaar voor €5 in de heemkamer of bij de penningmeester.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Nummer 80 van OOS NAER verschenen

Vandaag 24 juni is nummer 80 van OOS NAER verschenen. De volgende artikelen kunt u hierin vinden: '100 jaar geleden' waarin Jos Geraets de onderwijscarrière beschrijft van de in Neer geboren Willem Spée; 'Bruiloften' door de werkgroep Beeld en Geluid...
Lees verder »
Lees verder »

GLUREN bij de BUREN 2019

De nieuwe cultuurhistorische zomer 2019 staat weer voor de deur. De volgende datums en plaatsen staan op het programma. 16 juli Fatima Huis Weert (Industriële ontwikkeling van Weert), 30 juli Tungelroy, 6 augustus Ophoven (B), 20 augustus Grote...
Meer nieuws berichten