Restauratie oorlogskruis van Hans Verhaag

Hans werd geboren op 04-09-1924 te Tegelen; op 20- jarige leeftijd is hij op 25 juni 1945  in Epinal in Frankrijk overleden.
Zijn moeder, Stien Maes, vertrok op 21-10-1937 naar Neer. Zij trouwde met weduwnaar Giel Becks die al drie zonen (Tjeu, Har en Fun) had bij zijn eerste vrouw, Dien Winkelmolen.
Hans verhuisde niet mee naar Neer, maar was al eerder als priesterstudent vertrokken naar het Duitse Missiehuis St. Paul in Arcen. Medio 1942 moesten alle studenten naar een klooster in Duitsland verkassen. Degenen die niet naar Duitsland gingen moesten onderduiken en kwamen via pastoor Adams uit Nunhem terecht op Bovenbos in Helden.                                              

 Hans heeft  zich in 1944 als soldaat  aangesloten bij de Nederlandse Stoottroepen. Voor zover  bekend is hij op 25 juni 1945 verdronken in het meer van Epinal (Frankrijk) en is met militaire eer  op het parochiekerkhof Hammerveld in Neer begraven. Zijn stiefvader Giel Becks,  heeft het grafkruis voor hem gemaakt. De familie Becks heeft het kruis altijd onderhouden. Omdat het graf van Hans een oorlogsgraf is, zijn er  geen grafrechten voor verschuldigd.

In 2018 heeft de heemkundevereniging OOS NAER het onderhoud en beheer van dit graf overgenomen. De heemkundevereniging heeft in 2020 dit grafkruis weer gerestaureerd.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Opbrengst RABO ClubSupport

De 'RABO clubsupport' heeft voor heemkundevereniging OOS NAER een mooi bedarg van €436,81 opgebracht. OOS NAER wil dan ook alle mensen die hun stem op OOS NAER hebben uitgebracht hartelijk bedanken. Het bedrag zal besteed worden aan ICT.
Lees verder »
Lees verder »

Jaarlijkse excursie OOS NAER

Het jaarlijks uitstapje/excursie van onze vereniging is gepland op zondag 29 september 2019. Dit jaar brengen we een bezoek aan de Eynderhoof te Nederweert-eind. Eynderhoof is het Limburgs openluchtmuseum, rolstoelvriendelijk en gelegen midden in de...
Meer nieuws berichten