Restauratie oorlogskruis van Hans Verhaag

Hans werd geboren op 04-09-1924 te Tegelen; op 20- jarige leeftijd is hij op 25 juni 1945  in Epinal in Frankrijk overleden.
Zijn moeder, Stien Maes, vertrok op 21-10-1937 naar Neer. Zij trouwde met weduwnaar Giel Becks die al drie zonen (Tjeu, Har en Fun) had bij zijn eerste vrouw, Dien Winkelmolen.
Hans verhuisde niet mee naar Neer, maar was al eerder als priesterstudent vertrokken naar het Duitse Missiehuis St. Paul in Arcen. Medio 1942 moesten alle studenten naar een klooster in Duitsland verkassen. Degenen die niet naar Duitsland gingen moesten onderduiken en kwamen via pastoor Adams uit Nunhem terecht op Bovenbos in Helden.                                              

 Hans heeft  zich in 1944 als soldaat  aangesloten bij de Nederlandse Stoottroepen. Voor zover  bekend is hij op 25 juni 1945 verdronken in het meer van Epinal (Frankrijk) en is met militaire eer  op het parochiekerkhof Hammerveld in Neer begraven. Zijn stiefvader Giel Becks,  heeft het grafkruis voor hem gemaakt. De familie Becks heeft het kruis altijd onderhouden. Omdat het graf van Hans een oorlogsgraf is, zijn er  geen grafrechten voor verschuldigd.

In 2018 heeft de heemkundevereniging OOS NAER het onderhoud en beheer van dit graf overgenomen. De heemkundevereniging heeft in 2020 dit grafkruis weer gerestaureerd.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Bedankt

OOS NAER wil alle leden van de Rabobank bedanken die hun stem hebben uitgebracht op onze heemkundevereniging tijdens de Rabo ClubSupport aktie. Het heeft geresulteerd in een mooie opbrengst van € 391,79. Dit bedrag zal worden besteed aan...
Lees verder »
Lees verder »

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht voor het Aezel projek! Ben je op zoek naar een nuttige vrijetijdsbesteding? Wil je een bijdrage leveren aan het behoud en digitalisering van Naers erfgoed? Dan is heemkundevereniging OOS NAER op zoek naar jou! Werk mee aan...
Lees verder »
Lees verder »

RABO ClubSupport 2020

Vanaf vandaag, 5 oktober, kunt u uw stem uitbrengen in de actie RABO ClubSupport. Neem u de moeite, want het geldbedrag dat naar rato van het aantal stemmen wordt verdeeld door de RABO-bank, is zeer welkom bij elke deelnemende vereniging. OOS NAER...
Meer nieuws berichten