Reportage lezing 'Ambachtsschool Heibloem'

Woensdagavond 18 september was Jan Verkennis te gast in Neer om een lezing te geven over 'de Ambachtsschool Heibloem'. De avond begon om acht uur waarbij Jan een groot aantal foto's de revue liet passeren. Hij gaf aan hoe de ambachtsschool is ontstaan, hoe ze bloeide en hoe ze haar einde beleefde. De bloei was vooral door het gemis bij bedrijven aan vaklieden en hoe de broeders die een klooster hadden in Heibloem hierin gingen voorzien. Echter door het onstaan van industrieterreinen in de omgeving werden er ook scholen opgericht in die plaatsen, zoals Heythuysen en Helden-Panningen. De school in Heibloem verloor hierdoor haar aantrekkingskracht, bestaansrecht en verdween. Zie beneden voor een impressie van de avond.

 

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

OPROEP !

Beste bezoekers van de website van OOS NAER, wij willen het decembernummer van OOS NAER uitgeven met als thema de evacuatie en bevrijding van Neer in het jaar 1944-1945 naar aanleiding van de 75-jarige bevrijding. We zijn op zoek naar mensen die...
Lees verder »
Lees verder »

Rectificatie !

Beste leden, in de nieuwsbrief die u ontvangen heeft bij het periodiek nummer 79 is per abuis 19.00 uur genoemd als begintijd van de jaarvergadering op woensdag 27 maart, dit moet zijn 19.30 uur. Excuses hiervoor.
Meer nieuws berichten