Nummer 81 (september 2019) van OOS NAER verschenen

Op 12 september is het septembernummer (81) van OOS NAER verschenen. U kunt er de volgende artikelen in lezen: Transcripties schepenbank Neer van Mat van Roij waarin de overdracht van een stuk land wordt vastgelegd in het jaar 1658 gevolgd door een artikel over de evolutie van 'het doen van de was' door Elly van Roij-Ortan waarin uitgebreid de ontwikkeling van de wasmachine wordt beschreven. In het artikel '60 jaar geleden...lang geleden?' is een gedicht te lezen van een Neerse zuster met heimwee naar Neer en de opstelling van het 'eerste van RKSVN' uit 1957 die toendertijd dus geen geheim was voor de tegenstander, zelfs niet de plek waar de reservespelers moesten invallen indien nodig. Het artikel 'Bruiloften' is dit keer extra bijzonder omdat het geschreven is door de bruid zelf (Gerda Leunissen-Peeters) en zij helaas bij de verschijning van dit nummer overleden is. Gerda heeft gelukkig wel nog de proefversie gezien en stak hierbij goedkeurend haar duim omhoog. Jos Geraets beschrijft in het artikel 'Dievenbende' de belevenissen in Neer op een decemberdag in 1904 waarbij er jacht werd gemaakt op 'dieven'. Het artikel 'Kruisen en kapellen' door Mat van Roij en Tjeu Scheepers is dit keer uitgebreider dan normaal omdat er nogal wat speurwek is verricht naar de maker van de Calvariegroep op het kerkhof Hammerveld waarbij interessante gegevens zijn gevonden. Het laatste artikel is van Jo Kuijpers en is er een uit de serie over ' de bezittingen van Keizerbosch na de confiscatie door de Fransen in 1796' waarbij dit keer de pachter Theodorus en Maximiliana van Roij-Heijmans worden gevolgd. En als laatste een 'Bekendmaking' door de burgemeester en wethouder uit 1959 in 'Ons Eigen Nieuws' over de openingstijden van zwemparadijs  'Het Horssum'. Dit als aanvulling op het artikel over het Horssum in nummer 79.  In ieder geval genoeg om eens rustig bij te gaan zitten en tot u te nemen.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

RABO clubsupport

Vanaf vandaag kunt u een stem uitbrengen in de RABO clubsupport campagne. Laat uw stem niet verloren gaan en breng deze uit op een vereniging die u een warm hart toedraagt. OOS NAER is een vereniging met een warm hart en verdient uw stem!
Lees verder »
Lees verder »

Nummer 80 van OOS NAER verschenen

Vandaag 24 juni is nummer 80 van OOS NAER verschenen. De volgende artikelen kunt u hierin vinden: '100 jaar geleden' waarin Jos Geraets de onderwijscarrière beschrijft van de in Neer geboren Willem Spée; 'Bruiloften' door de werkgroep Beeld en Geluid...
Meer nieuws berichten