Neer in de middeleeuwen

In het nieuwe jaar 2020 beginnen we onze lezingen op woensdag  15 januari met een verhaal dat de titel  draagt "Neer in de middeleeuwen". De spreker is niemand minder dan onze eigen dorpsgenoot Har Kuijpers (Har van Leuve). Har is geen onbekende op het gebied van de historie van ons dorp en omgeving.

Har Kuijpers neemt u op deze avond mee terug in de tijd, naar het Neer van 500 tot 1000 jaar geleden.

Waar lagen de belangrijkste boerderijen?

Waar stroomde de Maas?

Was Neer een stad?

Hoeveel watermolens had Neer?

Allemaal vragen waar we op deze avond een antwoord op krijgen, evenals op het ontstaan van gebouwen, wegen, landschapselementen of veldnamen.

Deze lezing is een herhaling van zijn lezing in 2018, op veler verzoek brengt Har, op zijn aparte hartelijke manier, ze dit jaar opnieuw met enkele aanpassingen.

Een avond die u niet mag missen begint om 20.00 uur in de Haammaeker, Hoogstraat 2 te Neer. De toegang is gratis.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Opbrengst RABO ClubSupport

De 'RABO clubsupport' heeft voor heemkundevereniging OOS NAER een mooi bedarg van €436,81 opgebracht. OOS NAER wil dan ook alle mensen die hun stem op OOS NAER hebben uitgebracht hartelijk bedanken. Het bedrag zal besteed worden aan ICT.
Lees verder »
Lees verder »

Jaarlijkse excursie OOS NAER

Het jaarlijks uitstapje/excursie van onze vereniging is gepland op zondag 29 september 2019. Dit jaar brengen we een bezoek aan de Eynderhoof te Nederweert-eind. Eynderhoof is het Limburgs openluchtmuseum, rolstoelvriendelijk en gelegen midden in de...
Lees verder »
Lees verder »

RABO clubsupport

Vanaf vandaag kunt u een stem uitbrengen in de RABO clubsupport campagne. Laat uw stem niet verloren gaan en breng deze uit op een vereniging die u een warm hart toedraagt. OOS NAER is een vereniging met een warm hart en verdient uw stem!
Meer nieuws berichten