Jaarlijkse excursie OOS NAER

Het jaarlijks uitstapje/excursie van onze vereniging is gepland op zondag 29 september 2019. Dit jaar brengen we een bezoek aan de Eynderhoof te Nederweert-eind.

Eynderhoof is het Limburgs openluchtmuseum, rolstoelvriendelijk en gelegen midden in de prachtige peel. Het museum neemt jong en oud mee in de historie en de streekgebruiken van rond 1900. Een museum om van alles te bekijken, te beleven, te proeven, ruiken en vooral ook te doen. Op deze zondag is het thema "Houtzagersdag", kijk voor meer info op www.eynderhoof.nl.

We vertrekken vanuit Neer om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats in de Steeg nabij de kerk waar de touringcar gereed staat. Iedereen kan op eigen gelegenheid de vele gebouwen en werkzaamheden in het museum bezoeken. In de loop van de middag worden we getrakteerd op koffie en vlaai. We verwachten ca. 18.30 uur weer in Neer te zijn.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan dit uitstapje/excursie van Heemkunde OOS NAER.

De eigen bijdrage is vastgesteld op  €15,00 voor leden en gezinsleden, voor niet leden is de bijdrage €20,00, te voldoen bij opgave.

Aanmelden tot uiterlijk 26 september. Dit kan op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Heemkamer. Of in de brievenbus bij Mien Noblesse, Kerkplein 16 (Plaza Nara)   tel. 0475-591380.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Open rondleiding Tweede Paasdag

Onze jaarlijkse themawandeling vindt dit jaar plaats op Tweede Paasdag, 1 april 2024 (serieus!). We wandelen in en rondom de kern van Neer met zijn vele historische monumenten en hedendaagse bezienswaardigheden, met als rode draad 'Neer en het...
Lees verder »
Lees verder »

OOS NAER nummer 99 uitgebracht

Vandaag donderdag 14 maart is OOS NAER nummer 99 uitgebracht en bezorgd bij haar leden. Het nummer bevat weer een scala aan artikelen waarbij een belangerijk deel terugkijkt op heuglijke gebeurtenissen van de afgelopen tijd. De eerste bladzijde...
Lees verder »
Lees verder »

Naers Laesplenkske

Het 'Naers Laesplenkske' is nog voorradig en er kan één gratis exemplaar afgehaald worden door leden van OOS NAER in de Heemkamer op woensdagmiddag van 14 tot 17 uur. Mocht u er meer wensen dan kosten ze €2,- per stuk net zoals voor niet-leden. Ben...
Meer nieuws berichten