Jaarlijkse excursie OOS NAER

Het jaarlijks uitstapje/excursie van onze vereniging is gepland op zondag 29 september 2019. Dit jaar brengen we een bezoek aan de Eynderhoof te Nederweert-eind.

Eynderhoof is het Limburgs openluchtmuseum, rolstoelvriendelijk en gelegen midden in de prachtige peel. Het museum neemt jong en oud mee in de historie en de streekgebruiken van rond 1900. Een museum om van alles te bekijken, te beleven, te proeven, ruiken en vooral ook te doen. Op deze zondag is het thema "Houtzagersdag", kijk voor meer info op www.eynderhoof.nl.

We vertrekken vanuit Neer om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats in de Steeg nabij de kerk waar de touringcar gereed staat. Iedereen kan op eigen gelegenheid de vele gebouwen en werkzaamheden in het museum bezoeken. In de loop van de middag worden we getrakteerd op koffie en vlaai. We verwachten ca. 18.30 uur weer in Neer te zijn.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan dit uitstapje/excursie van Heemkunde OOS NAER.

De eigen bijdrage is vastgesteld op  €15,00 voor leden en gezinsleden, voor niet leden is de bijdrage €20,00, te voldoen bij opgave.

Aanmelden tot uiterlijk 26 september. Dit kan op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Heemkamer. Of in de brievenbus bij Mien Noblesse, Kerkplein 16 (Plaza Nara)   tel. 0475-591380.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Nummer 80 van OOS NAER verschenen

Vandaag 24 juni is nummer 80 van OOS NAER verschenen. De volgende artikelen kunt u hierin vinden: '100 jaar geleden' waarin Jos Geraets de onderwijscarrière beschrijft van de in Neer geboren Willem Spée; 'Bruiloften' door de werkgroep Beeld en Geluid...
Lees verder »
Lees verder »

GLUREN bij de BUREN 2019

De nieuwe cultuurhistorische zomer 2019 staat weer voor de deur. De volgende datums en plaatsen staan op het programma. 16 juli Fatima Huis Weert (Industriële ontwikkeling van Weert), 30 juli Tungelroy, 6 augustus Ophoven (B), 20 augustus Grote...
Meer nieuws berichten