Fototentoonstelling: van Sieje Sjeng toet Pietjes Sjang

Een tijdreis van het verleden tot het heden.

 

Heemkundevereniging OOS NAER organiseert op zondag 30 december a.s.  een foto-expositie over de Engelmanstraat en haar bewoners met als titel:

 "van Sieje Sjeng toet Pietjes Sjang"

De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in gemeenschapshuis "De Haammaeker", Hoogstraat 2 in Neer. De entree bedraagt € 2.00 per persoon.

De Engelmanstraat heeft niet alleen een toch wel aparte naam, maar was en is DE doorgaande weg door het dorp. Een straat met veel bedrijvigheid en nijverheid. Grote en kleine bedrijven, families  en personen hebben er geschiedenis geschreven van Neer. Grote bedrijven zoals Bouwbedrijf Gebr. Geelen, Gebr. Terstappen en brouwerij de Lindeboom waren of zijn er al zeer vele jaren gevestigd. Maar ook veel kleine zelfstandigen en winkeliers zoals bakkers, smeden, kruideniers en drogist bepaalden mede het straatbeeld. Grote families waren in de Engelmanstraat geen uitzondering en in de loop der tijd hebben ook meerdere burgemeesters er hun woonhuis gehad.

Bij het zien van de meer dan 500 foto’s op de expositie zullen veel verhalen over het verleden naar boven komen. Kijkers die zich nog herinneren dat machinefabriek Op 't Root, aan de Napoleonsweg, begonnen is in de Engelmanstraat als de smederij van Willem Op ’t Root. Mogelijke herinneringen aan Tuuëts Trui, Kloet Mina, Klase Lei, enz. enz. Maar ook markante personen uit een meer recente tijd, zoals Joep van Sjoe Koeab, Kerneel oete Kwir, Drees van Sloes Pieër, Toon van Gieërla, veldwachter Graad Mingers enz.

Al met al meer dan voldoende reden om de expositie op 30 december in uw agenda te zetten!

 

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

OOS NAER nummer 99 uitgebracht

Vandaag donderdag 14 maart is OOS NAER nummer 99 uitgebracht en bezorgd bij haar leden. Het nummer bevat weer een scala aan artikelen waarbij een belangerijk deel terugkijkt op heuglijke gebeurtenissen van de afgelopen tijd. De eerste bladzijde...
Lees verder »
Lees verder »

Naers Laesplenkske

Het 'Naers Laesplenkske' is nog voorradig en er kan één gratis exemplaar afgehaald worden door leden van OOS NAER in de Heemkamer op woensdagmiddag van 14 tot 17 uur. Mocht u er meer wensen dan kosten ze €2,- per stuk net zoals voor niet-leden. Ben...
Meer nieuws berichten