Excursie 2022

Het jaarlijks uitstapje/excursie van onze vereniging is weer mogelijk en staat gepland op zondag 9 oktober 2022. Dit jaar brengen we een bezoek aan het museum Klok en Peel te Asten.

Het museum Klok en Peel is  geheel vernieuwd in opzet en collectie en is voor ons een reden te meer om weer een bezoek te brengen aan Asten. Het rolstoelvriendelijk museum bevat twee thema’s de KLOK en de PEEL.  In Asten midden in de Peel worden al meer dan 100 jaar klokken gemaakt, dit museum toont dan ook de grootste verzameling van de wereld aan klokken en beiaarden. Een deskundige gids zal ons wegwijs maken in de geschiedenis en het vervaardigen van de klokken. Bij het tweede thema de Peel gaan we miljoenen jaren terug in de tijd en wanen ons op de bodem van de oerzee.

We vertrekken vanuit Neer om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats in de Steeg nabij de kerk waar de touringcar gereed staat. In de loop van de middag worden we getrakteerd op koffie en vlaai. We verwachten ca. 18.00 uur weer in Neer te zijn.

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan dit uitstapje/excursie van Heemkunde OOS NAER.

De eigen bijdrage voor vervoer en entree is vastgesteld op  €15,00 pp voor leden en gezinsleden, voor niet-leden is de bijdrage €20,00 pp te voldoen bij opgave.

Aanmelden tot uiterlijk 26 september. Dit kan op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Heemkamer.

Of in de brievenbus bij Elly van Roij-Ortan Maasweg-West 16  6086 BX  Neer

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Lezing: Peelrandbreuk UITGESTELD

De Lezing over de Peelrandbreuk is uitgesteld ivm het coronaviris! Lezing over de Peelrandbreuk in de Maasvallei; Lezing in het kader van het programma kleinschalige ontmoetingen van het Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o. Locatie:...
Lees verder »
Lees verder »

Helaas weer gesloten voor inloop

Heemkundevereniging OOS NAER heeft helaas weer moeten besluiten om de inloop op maandagavond (de eerste van de maand) en op de woensdagmiddag te laten vervallen i.v.m. de huidige situatie rondom de coronapandemie. Hopelijk is de inloop over niet al...
Meer nieuws berichten