"Eine Naerse daag" film van de KPJ uit 1978

Maandagavond 9 april werd de film "Eine Nearse daag" vertoond. Deze film is in 1978 gerpoduceerd door de KPJ met eigen acteurs en OOS NAER heeft deze film laten digitaliseren en opwaarderen.

OOS NAER was verheugd met de publieke belangstelling en de bezoekers werden getracteerd op een heus "paerevraeterke" gesponsord door bakkerij Christine. " 't paerevraeterke"  was destijds ook de naam van het periodiek van de KPJ. In een van de stukjes paerevraeter was een kunststof penning verstopt die de de winnaar in kon wisselen tegen een jaarlidmaatschap van OOS NAER. De gelukkige was Laurie Winkelmolen.

De avond werd van deskundig en humoristisch commentaar voorzien door Eef Verheijden (van Chris van Broeadskoeap) een van de acteurs destijds. Velen verbaasden zich weer hoe goed de film eigenlijk in elkaar zat, voor die tijd en hoe beperkt de middelen waren. Duidelijk was ook de hoeveel energie die er toen ingestoken is door een groot aantal leden. De bezoekers konden zich nauwelijks voorstellen dat de film al 40 jaar geleden opgenomen is. De tijd gaat immens snel!

Al met al kan teruggekeken worden op een geslaagde avond waarbij na de vertoning van de film nog een poos "nagekaart" werd.

Zie onderstaande foto's voor een reportage.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Rectificatie !

Beste leden, in de nieuwsbrief die u ontvangen heeft bij het periodiek nummer 79 is per abuis 19.00 uur genoemd als begintijd van de jaarvergadering op woensdag 27 maart, dit moet zijn 19.30 uur. Excuses hiervoor.
Meer nieuws berichten