Boekwerk 'Heel de Peel'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heemkunde OOS NAER wil u graag attent maken op een nieuw boek met als titel 'Heel de Peel' van natuurbeschermingsorganisatie ’Stichting VEEN’ (zie www.stichtingveen-depeel.nl), dat ze het afgelopen jaar met veel elan hebben gerealiseerd.

Informatie verstrekt door de stichting:

• Verschijnt in voorjaar 2021.

• Eindredactie wordt gevormd door Herman Peeters (voorzitter stichting VEEN) en Piet Blankers (secretaris). Auteurs zijn Piet Blankers, Hans vande Laarschot, Boena van Noorden, Wim van Opbergen, Herman Peeters, Jos Pouls en Jan Slaats. Vormgeving en lay-out: Wim Jacobs en Marcel van de Voort.

• Eerste exemplaar zal worden aangeboden aan Jan Terlouw, die op deze manier ons initiatief wil ondersteunen

• Ongeveer 400 blz, rijkelijk geïllustreerd in full colour met grafieken, tabellen, kaarten en schitterende foto’s, van vroeger en nu.

• Luxe ingebonden met harde kaft.

• Onderwerpen zijn geologie en geografie, archeologie en cultuurhistorie, flora en fauna, ontginnings- en verveningsgeschiedenis, bedreigingen en natuurontwikkeling gericht op hoogveenherstel (héél de Peel).

Door meerdere subsidies kan de prijs zeer aantrekkelijk worden gehouden; bij voorinschrijving bedraagt die €24,95. Voorinschrijving is mogelijk via www.heeldepeel.nl).

Groene groet,

Bestuur stichting VEEN

(Voor nadere info: Piet Blankers, secretaris: 06-37356489, jopibla@hotmail.com).

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

OOS NAER nummer 98 verschenen

Op donderdag 14 december is het kwartaalblad van OOS NAER (nummer 98) verschenen met een reeks aan boeiende artikelen en alle leden zullen dit weer thuisbezorgd krijgen. In dit nummer achtereenvolgens: 'Asj d'r èns wiltj loestere' en de inhoud met in...
Lees verder »
Lees verder »

Staatsmijn Beatrix

Gemiste kans of zegen? Heemkunde OOS NAER wil de artikelenreeks in haar periodiek over de Neerse mijnwerkers laten afsluiten door Luc Wolters met een lezing over een bijzondere mijn. Weinigen zullen nog weten dat Staatsmijnen in de jaren vijftig...
Meer nieuws berichten