Boekpresentatie; Neer bevrijd...de ellende begint

Menigeen is in de ban van het feit dat 75 jaar geleden Limburg werd bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op veel plaatsen wordt op eigen wijze stilgestaan bij deze belangrijke gebeurtenis. Heemkundevereniging OOS NAER gaat hieraan o.a. een bijdrage leveren door van de decemberuitgave (82) van het heemkundeblad een extra dik themanummer te maken van 100 pagina's. Het thema is bevrijding en evacuatie van Neer. De titel van deze uitgave luidt: 'Neer bevrijd...de ellende begint'. Op vrijdag 13 december a.s. vindt om 15.00 uur de presentatie plaats van dit themanummer in de Haammaeker. Iedereen is hier welkom. Hugo Levels zal, als kenner van de oorlogshandelingen in he Leudal, een presentatie geven over de situatie in Neer tijdens de deze periode van de oorlog en waarom de bevrijding van Neer niet voor iedereen vrijheid betekende. Aansluitend zal de redactie toelichten hoe het boekwerk tot stand is gekomen. In dit themanummer geven een aantal getuigen uit die periode hun persoonlijke ervaringen weer, wat heel wat emoties heeft opgeroepen. Ook krijgen de Neerse oorlogsslachtoffers aandacht in een apart hoofdstuk.

Leden van OOS NAER ontvangen dit nummer als reguliere december uitgave (82) en kunnen het deze middag afhalen of anders wordt het zoals gebruikelijk thuis bezorgd.  Voor niet-leden is het themanummer te koop voor €10,00 op deze middag of op een later tijdstip in de heemkamer tijdens de inloop op woensdagmiddag of via e-mail bestellen door HIER te klikken.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Gluren bij de Buren in Haelen

Voor de laatste "Gluren bij de Buren" gaan we niet te ver weg. Haelen gaat zich dinsdag 27 augustus presenteren aan het publiek, ook dit maal zal de belangstelling weer groot zijn. Kasteel Aldenghoor en hun bewoners zal een groot gedeelte van de...
Meer nieuws berichten