Boekpresentatie; Neer bevrijd...de ellende begint

Menigeen is in de ban van het feit dat 75 jaar geleden Limburg werd bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op veel plaatsen wordt op eigen wijze stilgestaan bij deze belangrijke gebeurtenis. Heemkundevereniging OOS NAER gaat hieraan o.a. een bijdrage leveren door van de decemberuitgave (82) van het heemkundeblad een extra dik themanummer te maken van 100 pagina's. Het thema is bevrijding en evacuatie van Neer. De titel van deze uitgave luidt: 'Neer bevrijd...de ellende begint'. Op vrijdag 13 december a.s. vindt om 15.00 uur de presentatie plaats van dit themanummer in de Haammaeker. Iedereen is hier welkom. Hugo Levels zal, als kenner van de oorlogshandelingen in he Leudal, een presentatie geven over de situatie in Neer tijdens de deze periode van de oorlog en waarom de bevrijding van Neer niet voor iedereen vrijheid betekende. Aansluitend zal de redactie toelichten hoe het boekwerk tot stand is gekomen. In dit themanummer geven een aantal getuigen uit die periode hun persoonlijke ervaringen weer, wat heel wat emoties heeft opgeroepen. Ook krijgen de Neerse oorlogsslachtoffers aandacht in een apart hoofdstuk.

Leden van OOS NAER ontvangen dit nummer als reguliere december uitgave (82) en kunnen het deze middag afhalen of anders wordt het zoals gebruikelijk thuis bezorgd.  Voor niet-leden is het themanummer te koop voor €10,00 op deze middag of op een later tijdstip in de heemkamer tijdens de inloop op woensdagmiddag of via e-mail bestellen door HIER te klikken.

Meer nieuws

Lees verder »
Lees verder »

Opbrengst RABO ClubSupport

De 'RABO clubsupport' heeft voor heemkundevereniging OOS NAER een mooi bedarg van €436,81 opgebracht. OOS NAER wil dan ook alle mensen die hun stem op OOS NAER hebben uitgebracht hartelijk bedanken. Het bedrag zal besteed worden aan ICT.
Lees verder »
Lees verder »

Jaarlijkse excursie OOS NAER

Het jaarlijks uitstapje/excursie van onze vereniging is gepland op zondag 29 september 2019. Dit jaar brengen we een bezoek aan de Eynderhoof te Nederweert-eind. Eynderhoof is het Limburgs openluchtmuseum, rolstoelvriendelijk en gelegen midden in de...
Lees verder »
Lees verder »

RABO clubsupport

Vanaf vandaag kunt u een stem uitbrengen in de RABO clubsupport campagne. Laat uw stem niet verloren gaan en breng deze uit op een vereniging die u een warm hart toedraagt. OOS NAER is een vereniging met een warm hart en verdient uw stem!
Meer nieuws berichten